Wie ben ik

Ik ben Ingrid van der Drift. Ik ben een ervaren behandelaar en ik heb gewerkt met volwassenen, jongeren en kinderen in een therapeutische setting. Ik ben Psychosociaal Therapeut, Orthopedagoog Generalist (BIG geregistreerd), EMDR behandelaar, beeldend therapeut en EBL behandelaar.

Naast mijn werk in de therapiepraktijk werk ik voor Merem revalidatie. In het revalidatiecentrum heb ik onder andere veel ervaring opgedaan met het werken met ouders die een kwetsbaar kind hebben. Ik heb ervaren hoe belangrijk het is dat ouders die zwaar belast worden door de zorg voor een bijzonder kind goed voor zichzelf gaan zorgen. Dit is dan ook een speciaal aandachtsgebied van mij.

Ik heb werkervaring opgedaan in de volwassen GGZ, allerlei vormen van speciaal onderwijs, de zorg voor zieke jeugd met een chronische aandoening, de revalidatiegeneeskunde en in een eerstelijns praktijk.

In de afgelopen jaren heb ik scholing gevolgd bij de Systeemacademie. Scholing gericht op het werken met gezinnen of delen van gezinnen waarbij er gebruik wordt gemaakt van Een Taal Erbij. Poppetjes helpen bij deze methodiek om inzicht, begrip en compassie te verwerven en verandering in gang te kunnen zetten.

Ik heb mij geschoold en verdiept in Emerging Body Language (Rutten-Saris), een methodiek voor het bevorderen van de interactie via lichaamstaal.

Daarnaast maak ik in mijn werk als therapeut regelmatig gebruik van mijn scholing en werkervaring als beeldend therapeut.

Wie meer wil weten over al de scholing die ik volgde, waaronder de scholing tot EMDR behandelaar, kan kijken op mijn LinkedIn pagina: http://www.linkedin.com/in/ingrid-van-der-drift-0943215/

     

Officiële gegevens:

 • Drs. I.J. van der Drift
 • Eigenaar Therapiepraktijk de Herberg
 • Psychosociaal Therapeut (NVPA)
 • Orthopedagoog Generalist (BIG)
 • Geregistreerd in het NVO Kwaliteitsregister OG
 • EMDR behandelaar, lid VEN
 • Beeldend therapeut
 • EBL behandelaar
 • Geregistreerd in het AGB register van Vektis
 • KvK 80927238
 • BTW id nr: NL088953105B01