Aanmelding

Wanneer u om een intake wilt vragen, kunt u mij mailen of op alle werkdagen bellen. Zie het kopje contact. Ik kan de telefoon niet altijd opnemen omdat ik regelmatig aan het werk ben. Ik hoop dat u dan de voicemail wil inspreken. Vermeldt alstublieft dat u een afspraak wil maken voor een kennismakingsgesprek of een intake en op welk telefoonnummer ik u kan bereiken. Mijn streven is om steeds binnen 2 werkdagen te reageren.

Tijdens de intake bespreek ik met u welke klachten er toe hebben geleid dat u de afspraak hebt gemaakt. Ook bespreek ik dan met u op welke manier daaraan gewerkt zou kunnen worden (een behandelplan).

Duur en inhoud van de behandeling komen tot stand in wederzijdse afstemming. Gewoonlijk komt iemand naar de Herberg met een bepaalde psychische klacht. De klachten kunnen heel divers zijn. Denk aan:

-prikangst

-geplaagd worden door schrikbeelden / heftige nare dromen

-geplaagd worden door nare herinneringen aan een medische behandeling, bevalling, traumatische gebeurtenis

-niet meer durven autorijden / fietsen na een aanrijding

-voortdurend erg alert, gespannen en schrikachtig zijn

-niet meer kunnen slapen

-geplaagd worden door langdurige somberheid en/of angst

Oorzaken kunnen te vinden zijn in de eigen geschiedenis, een ernstig ongeluk, te lang te hard werken met te weinig hersteltijd,  familieproblemen, alsmaar tobben en de eigen aanleg.

Klachten die voortkomen uit een belastende ervaring, dus een nare bevalling, een ongeluk, een nare medische behandeling kunnen vaak goed met EMDR behandeld worden.  Behandeling met EMDR helpt bijvoorbeeld om de nare bevalling te verwerken en opnieuw op te bergen  zodat de spanning van de eerdere bevalling in een veel mindere mate de komende bevalling zal beïnvloeden.

Klachten die voortkomen uit een combinatie van de eigen geschiedenis en de eigen aanleg vragen om een traject met meerdere onderdelen. Dan gaat het om gesprekken gericht op bewustwording, met mededogen beschouwen van wat gevonden wordt, verwerking en het uitproberen van en zoeken naar nieuwe vormen. In zo’n traject worden vaak verschillende werkvormen gebruikt.

Met al de bovenbeschreven klachten kunt u om een intake vragen en bespreek ik met u wat ik u te bieden heb.

Mocht het zo zijn dat ik denk u niet te kunnen helpen, dan bespreek ik dit met u en vaak zal ik een voorstel hebben voor een alternatief.

Assumburg 8
8226 RB Lelystad

Array+31 (0)6 17813465
info@therapiepraktijkdeherberg.nl

Vul onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.